2013/09/02

Salam Kemerdekaan Yang Ke-56


Hai sume... 

Kalo tengok pada tajuk entry konpem sume paham ape yg aq nak storikan...Ececeh...Tetibe serius pulakkk...kan! kan! kan! Well, dlm hidup ni kene serius jugak....

Tak sangke Malaysia da merdeka selama 56 tahun... Tapi kalo diimbas kembali, pejuang2 kite nak dapatkan kemerdekaa, it's more than that... But I believe, all of us sangat gembira berada di bumi bertuah, Malaysia. I'm proud to be Malaysian uols...

Bendera Malaysia


Merdeka merdeka jugak... Tapi janganlah budaya, pemikiran dan akhlak masih dijajah lagi...Sekarang ni I tgk remaja2 suke sangat ikot budaya luar... x paham den.. ish3x.. Sepatutnye bangga dengan budaya sendiri..Ni banyak yg cilok2 pulak...hehehe :-) x patut x patut...

Xtually x salah nak ambil sedimkit cara org luar, tapi kene pandai sesuaikn ngan budaya sini... Bukan nye ambil bulat2... N I rase yang negatif x perlu dikuti...Just waste ur time ok...

As a Malayisan, berbanggalah dilahirkan di bumi bertuah ini...Alhamdulillah kite masih aman damai... Jauh dari peperangan dan masalah kebuluran...Ayuh kite same2 pertahankan kemerdekaan dan keharmonian negara kite...

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Syukur Ya Allah atas lindunganMu...

P/S:  Sayangi Malaysia