2014/06/26

Cuti-cuti di Sabah Negeri di bawah Bayu Episod 1


Hai sume... Bersua lagi dalam entry kali... so, dis time nak cerita trip to sabah... Trip ni da rancang pada akhir tahun lepas... dalam bulan november 2013 hubby beli tiket murah kat air asia...Memang plan kitorang nak g vacation tahun 2014...Alhamdulillah ade rezeki jugak...

Tiket tu beli dari 18 jun 2014 hingga 22 jun 2014...So lebih kurang 5 hari 4 malam... n lagipon da deal ngan ex-opismate hubby yg ade kat sabah...Nashriq namenye... Die meteorologist kat Kota Kinabalu...

Dari rumah , me,  hubby n Harraz naik erl ke klia2... so tambang dalam rm 53 tok 2 orang... okla cepat gak sampai dalam setengah jam...Flight dalam pukul 2.25 pm... Perjalanan ke KK dalam 2 jam setengah... So kitorang arrive kat sane dalam kol 5.00 petang...Kematu gak punggung nih...huhuhu...
Lagi2 mak buyung nih... Sakit belakang weyh...

Selfie dalam erl




Mak buyong turun dari flight

Si Harraz isap jari walau di mane die berada

Si kecik nak jugak tolak luggage

Sampai kat sane, Nashriq ambil... n I mintak ngan die nak makan dulu...Coz very2 hungry...makanan dalam flight tak berbaloi nak beli..I just beli air sebab kehausan... Kitorang makan kat kedai orang semenanjung...Ok ...Alhamdulillah ...Then check in hotel...!st day duk kat Yaho Hotel...Segala mak nenek hotel Nashriq uruskan...He's knew area sini...Hotel ni pon x jauh ngan air port...

Malam tu x g mane2...Nashriq tanye gak nak g jalan2 ke...So I cakap sama hubby no needla...Coz nak rehat kumpul energy tok hari esok...

PAgi esok 19 jun, merupakan birthday i...so nilah hadiahnye...hehehe...Percutian ke sabah...After breakfast, tunggu Nahriq datang ambil kitorang kat hotel..Weols check out n go to Kundasang...Perjalanan dalam 3 jam jugak...Before that I singgah ke Rumah Terbalik...Yuhuuuu...Da lame nak g...Selalu tengok gamba dalam instagram orang lain jer... Tadaaa ni buktinye...

Daddy ngan Harraz



Kete Kancil terbalik





Gambo ni i da rotate okay!!!




Banyak barang terbalik


Thanks one tourist tolong ambilkan gambo kitorang


Rumah terbalik da ade di US, Korea n tempat lain...Sori I lupe uols... Dalam rumah tu barang2 diletakkan terbalik... Maaf uols gamba dalam rumah x dapat nak qmbil..Coz prosedur no camera/video dalam rumah...nanti kene denda okayyyy!!! Tempat ni wajib dilawati ok...

After g rumah Terbalik, kitorang menberuskan perjalanan ke Kundasang...Sebelom tuh stop jap ambil gambo jambatan tamparuli...sori uols...xde gamba penuh...N kitorang x naik pon...ezpecially mak buyong nih...Gayat k...




Macam teruja tapi takut

Pastu, weols meneruskan perjalanan...Then, kitorang stop jap ambil angin luar...






So, korang nampak Kinabalu mount dari jauh... huhu...

Sampai di Kundasang dalam pukul 1 camtuh...Perot gak lapa...So lunch dulu...Honestly I cakap, I can't accept makanan di sini...Minta maaf kalo ade orang Sabah yang terasa...Mungkin x memenuhi selera kitorang...I just makan untuk my baby...Lagipon awal2 lagi Nashriq da bagitaw keadaan n makanan di sini..Ok...

Stop jap yer...Penat menaip nih...Mak buyong mintak rest jap...

P/S: Subhanallah cantiknya pemandangan di sini...